Pots seleccionar una entrada del bloc per la seva localització geogràfica.


diumenge, 1 d’agost del 2010

Barranc del riu Glorieta

Entre Alcover i Mont-ral, a la comarca de l'Alt Camp, hi ha el tram esportiu del riu Glorieta.

Es tracta d'un barranc molt bonic i senzill, encara que amb algun tram que es pot tornar una mica tècnic per culpa de les superfícies relliscoses, que hi són abundants.

És un barranc apte per portar gent no massa experimentada, tot i que convé que el líder del grup conegui les tècniques de seguretat per aproximar-se als punts d'ancoratge, degut precisament a que el terreny és relliscós.



Clica a la imatge per veure més fotografies.

Tot i que a la majoria de ressenyes es diu que el ràpel més llarg és de 15 metres, n'hi ha un parell s'ha de mirar bé on acabar el ràpel perquè acaben sobrant centímetres de corda. Per sort, cap ràpel té un final complicat i sempre es pot trobar un ressalt o una pedra per situar-s'hi.

La ressenya següent prové de la web barranquismo.net.


Si hi ha possibilitat d'utilitzar dos cotxes ens estalviarem gairebé dues hores de camí. Un cotxe el deixarem a prop de Mont-ral i l'altre a l'ermita del Remei o al pàrquing del Mas de Forés. Aparcant al Mas de Forés ens estalviem gairebé 1,5 Km. del camí de tornada.
En el cas de tenir només un cotxe, és convenient dur una bona cartografia topogràfica de la zona per trobar el sender que duu, en direcció Mont-ral, fins a l'inici del barranc.

Al punt següent és on s'ha de deixar el segon cotxe.


L'accés i el retorn, utilitzant dos cotxes, es poden veure el la següent imatge. L'accés és fins el segon tram perquè el primer tram estava sec. Si es vol arribar al primer tram del barranc, aproximadament on hi ha el punt vermell al mapa, s'ha d'agafar un camí que surt a la dreta, baixant, i que hi té una creu que marca que el PR-C 20 no continua per allà.



Descàrrega del track per GPS (en format GPX): acces_retorn Barranc Glorieta.gpx
[nota: per descarregar el track has de fer clic dret a sobre l'enllaç  i  guardar-lo]



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada